Vesihuolto ja Smart City -sovellukset yhdellä kompaktilla Unistream -ohjauslaitteella

GROBIŅAS NAMSERVISS kiinteistöjen- ja kunnallisten kohteiden palveluyhtiö, joka hallinnoi erilaisia rakennuksia sekä tarjoaa kaukolämpöä, vesihuoltoa ja viemäröintipalveluja.

 

Grobiņan kaupungin juomavedenkäsittelyn automaatiolla lisättiin vesihuollon laatua ja etävalvonnan mahdollisuuksia

Grobiņan kaupungin juomavettä puhdistavalla asemalla aiemmin käytössä ollut ohjaus- ja valvontajärjestelmä oli vanhentunut niin käytönaikaisten vikojen ja vaurioiden esiintyvyyden kuin käytettävän teknologiankin kannalta.

Uudelta järjestelmältä haluttiin uusia tarpeellisia ominaisuuksia, kuten etäkäyttömahdollisuus, mobiililaitteille tiedot ja ilmoitukset hätätapauksissa sekä kaivoissa vallitsevan veden- ja ilmanpaineen ja vedenpinnan kokonaisvaltainen valvonta ja raportointi. Puhdistusventtiilien käyttölaitteita ei voinut aikaisemmin hallita manuaalisesti, vaikka tätä olisi tarvittu puhdistusaseman erilaisiin tarkastuksiin, korjauksiin ja huoltotoimiin.

Uudelle järjestelmälle asetettiin seuraavat perusvaatimukset:

  • ohjaus- ja valvontajärjestelmän uudistaminen uusille toimintamalleille
  • olemassa olevien asennusten hyödyntäminen investoinnin parhaan mahdollisen kustannustason ja lyhyen projektiajan varmistamiseksi
  • järjestelmän etäkäyttö miltä tahansa älylaitteelta
  • mobiilit ilmoitukset hätätilanteissa
  • puhdistusaseman tärkeimpien parametrien etävalvonta ja -raportointi
  • puhdistuspoistoventtiilin käyttölaitteen manuaalinen ohjaus

 

Vuonna 2019 käynnistettiin projekti, jonka tarkoitus oli järjestelmän ja laitoksen täydellinen uudelleenrakentaminen. Osana projektia Grobiņan puhdistusaseman ohjaus- ja valvontajärjestelmä korvattiin uudella ja nykyaikaisella järjestelmällä, jossa oli kaikki tarvittavat toiminnot turvalliseen ja autonomiseen vesihuoltoon ja veden suodatukseen.

Puhdistusjärjestelmän laitteisto (upotettavat pumput, puhaltimet, kompressorit, venttiilien käyttölaitteet) korjattiin ja virransyöttöverkko päivitettiin, mukaan lukien oikosuluilta ja ylikuormilta suojaavat vaiheohjaus- ja ylijännitesuojamoduulit.

Kustannus- ja aikatehokkain projekti

GROBIŅAS NAMSERVISS yhtiöllä on usean vuoden kokemus Unitronics ohjauslaitteiden ohjelmoinnista ja käytöstä Smart City sovellusten ohjaus- ja valvontajärjestelmissä, esimerkiksi vesihuoltolaitoksissa, kattilahuoneissa, jätevesipumppaamoissa ja muissa laitoksissa. Unitronics VisiLogic ja UniLogic ohjelmointityökaluissa on selkeä käyttöjärjestelmä ja helppokäyttöiset logiikkatyökalut mahdollistaen nopeat projektit.

Uusi ohjaus- ja valvontajärjestelmä rakennettiin Unitronics UniStream PLC+HMI sarjan laitteilla, koska näissä ohjauslaitteissa on integroitu HMI-näyttö ja modulaarinen järjestelmärakenne – järjestelmää voi täydentää ja kehittää koska vain laajentamalla sitä uusilla tulo- ja

lähtömoduuleilla. UniStream sarjalla voi helposti luoda selkeitä ja käteviä HMI-näyttöjä sekä liittää muita laitteita mukaan järjestelmään etävalvontaa, tietojen keruuta ja raportointia varten. Unitronics ohjauslaitteiden liitettävyys mobiiliverkkoon mahdollistaa etäilmoitukset, ja etäkäytön voi konfiguroida miltä tahansa älylaitteelta VNC Viewerin avulla.

Uuden Unistream valvonta- ja ohjausjärjestelmän ansiosta kaikki edellä luetellut projektin tavoitteet saavutettiin, mikä varmisti Grobiņan puhdistusaseman automaattisen ja laadukkaan toiminnan ja sitä kautta laadukkaan juomaveden toimituksen Grobiņan kaupungin 4 000 asukkaalle jatkossakin.

Tutustu muihin menestystarinoihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen