Skaalautuva prosessiautomaatio vähentää projektityötä

Moderni hajautettu ohjausjärjestelmä on suorituskykyinen ja skaalautuva. Perinteisesti prosessinohjausjärjestelmät ovat olleet kalliita suljettuja järjestelmiä, joissa toiminnallisuuksia on lisätty hankkimalla rinnalle erillinen tuotannon hallintajärjestelmä. Käyttämällä avointa teknologiaa ja hyvin suunniteltuja rajapintoja, integrointi muihin järjestelmiin sekä tietojen siirto järjestelmien välillä on helppoa ja kustannustehokasta.

– Järjestelmähankkeeseen kannattaa ottaa tehdasautomaation lisäksi mukaan myös IT-osasto. Kun IT hallinnoi tehtaan kaikkia järjestelmiä, ja ne ovat keskenään yhteensopivia saavutetaan useita etuja, esim. hakkereille ei jää takaovia tai voimaan vanhoja käyttäjätunnuksia, joilla asiattomat pääsisivät sisään järjestelmään, muistuttaa Klinkmann Oy:n ratkaisumyyntipäällikkö Niklas Flykt.

Digitaalisen kaksosen hyödyt näkyvät jo käyttöönotossa

Rockwell Automation on rakentanut FactoryTalk® InnovationSuite -tuoteperheen, joka yhdistää datan keräämisen, koneoppimisen, lisätyn todellisuuden (AR) ja teollisen internetin (IoT) saumattomasti teollisiin prosesseihin.

– Käyttöönottoaika vähenee dramaattisesti, kun ohjelmointi on tehty virtuaalisessa kaksosessa ja prosessi testattu ennen kuin mitään on rakennettu. Prosessia voidaan ohjata virtuaalisen todellisuuden läpi, jossa tehtaan malliin lisätään AR:llä mittausdataa, Niklas Flykt kertoo.

>> Tutustu Rockwell Automation Emulate 3D ratkaisuun

Premier-Integration-With-Smart-Devices

Vähemmän ohjelmointia, enemmän parametrointia

Kun Rockwellin PlantPax DCS ohjausjärjestelmä on modulaarinen ja helposti skaalautuva, on sen hallinnointi helppoa. Pienemmistä yksiköistä voidaan rakentaa koko tehtaan laajuinen järjestelmä, jossa päivitykset kattavat aina koko järjestelmän. Tietoturvan on oltava ykkösprioriteetti jo suunnitteluvaiheessa.

Rockwell PlantPAx® 5.0 mahdollistaa koko tehtaan ohjauksen yhdellä alustalla ja plug & play -periaatteella. Suunnittelu on helppoa, kun pääjärjestelmän suunnittelija saa valmiit kuvat ja koodit eli esimerkiksi prosessinohjaimet kopioitua suoraan objektikirjastosta. Kirjastossa on myös tiedot lukuisista yhteistyökumppaneidemme laitteista ja koneista. Valmiit kuvakkeet vähentävät merkittävästi ohjelmointityötä. Koodaamisen sijasta lohkoihin annetaan vain tarvittavat parametrit, kuvailee Niklas Flykt.

Sama ohjausympäristö voidaan rakentaa sekä PC- että operointipäätepohjaisena ja siirtää IoT:n keräämät tiedot salatulla yhteydellä pilveen tai omalle serverille. Tekoäly luo määriteltyjen oikeuksien mukaisesti kerätystä datasta raportointinäkymiä johtoryhmälle tai lähettää takuuaikana konevalmistajalle koneen käyttötiedot ja häiriöraportit.

 

Artikkelin on Klinkmannille tuottanut Mediaplanetilta Kati Halonen.

Tilaa uutiskirje
Klinkmann on johtava suomalainen teollisuuden automaatio- ja sähköistysratkaisujen toimittaja.

Lue lisää prosessiautomaatioratkaisuista ja ota yhteyttä Klinkmannin asiantuntijoihin.

Tutustu artikkeleihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen