Kyrön sähkö suojaa Rauman Sahan automaatio- ja sähköistyslaitteet nVent Hoffmanin kaappiratkaisuilla

Metsä Fibren uuden Rauman sahan investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja yksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa.

Kyrön sähkö on suurin sahojen eri prosessien sähköistäjä Suomessa. Kyrön Sähkö urakoi Pohjois-Euroopassa pääsääntöisesti uusiutuvaan energiaan liittyvissä kohteissa kuten biolämpölaitoksissa, sahalaitoksissa, biokaasulaitoksissa ja vesivoimalaitoksissa.

Täysin automatisoitua Rauman sahaa ohjaavat lukuisat erilaiset sähkö- ja automaatiolaitteet, jotka on suojattu varmatoimisiksi uusimmilla kotelointiratkaisuilla

Kyrön sähkön voitettua sähkö- ja automaatiokeskuksia koskeva projekti Rauman sahalle, haluttiin kotelointiratkaisut toteuttaa uusinta tekniikkaa käyttäen.

– Kyrön sähkön vuosien kokemus ja linjojen toiminnan ymmärrys on johtanut pitkiin asiakassuhteisiin niin suomalaisten kuin pohjoismaistenkin laitetoimittajien suhteen, mainitsee Kyrön sähkön toimitusjohtaja Aleksi Siikarla.

– Klinkmannilta osattiin olla oikea-aikaisesti yhteydessä ja heti kävi selväksi, että tahtotila oli tehdä yhteistyötä. Heillä oli aito kiinnostus projektia ja meidän toimintaamme kohtaan.

Klinkmannin ratkaisutarjonnastaan löytyivät lattiakaapit ja seinäkotelot sisä- ja ulkoasennuksiin, riviliitinkotelot sekä kotelot IT-ratkaisuihin ja käyttöliittymiin, ja tuotteet valmistava nVent Hoffman (ent. Eldon) on markkinoiden johtava kotelointiratkaisujen kehittäjä.

– Klinkmannin tietotaso ja osaaminen vakuutti heti. Saimme nopeasti vastauksia nVent Hoffmanin lattia- ja seinäkaappien ominaisuuksista erilaisiin käyttötarkoituksiin ja Klinkmannin positiivisesti hyökkäävä toimintapa vei tärkeää projektia mukavasti eteenpäin, sanoo Kyrön Sähkön projektipäällikkö Niko Raitanen.

Kyrön sähkö valitsi nVent Hoffman kaappi- ja koteloratkaisut niiden laadun ja luotettavuuden takia

Raumalle valmistunut saha on teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä Euroopassa ja projekti Kyrön Sähkön ja Klinkmannin toimesta edistyi hyvin.

– Palvelun tason ja yhteistyön sujuvuuden lisäksi Klinkmannin toimittamat nVent Hoffmanin lattia- ja seinäkaapit ohjauskeskuksiin, riviliitinkotelot ja ohjauspaneelien ohjauskotelot ovat vastanneet odotuksia ja ovat laadullisesti sitä mitä Klinkmannin vakuutti niiden olevan, sanoo Niko Raitanen.

– Tästä syystä olemme valinneet nVent Hoffman ratkaisut ensisijaiseksi kotelo- ja kaappiratkaisuksi asiakkaillemme.

Klinkmann Oy
Klinkmann on johtava suomalainen teollisuuden automaatio- ja sähköistysratkaisujen toimittaja. Tarjoamme ratkaisuja ja tukipalveluita, jotka auttavat asiakkaitamme parantamaan omia tuotteitaan ja digitalisoimaan omaa toimintaansa.

Kyrön sähkö Oy
Kyrön Sähkö on osa Instalco konsernia ja toimii pääasiassa Suomessa ja Ruotsissa mutta jonkin verran myös Pohjoismaiden ulkopuolella. Yritys työllistää yli 50 alan ammattilaista ja on kokoonsa nähden ketterä toimija, jonka pelikenttänä toimii koko maailma.

Metsä Fibre Rauman saha
Rauman saha on teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Rauman sahan tulevassa toimintamallissa keskeistä on henkilöstön moni- ja syväosaaminen sekä käyttäjäkunnossapito.

Tutustu menestystarinoihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen