AVEVA UOC, Unified Operator Centre

Eri kohteiden monipuolinen valvonta ja raportointi keskitetysti

Etävalvontaa kilometrien päästä

Klinkmann Partner yritykset tekevät projektit ammattitaidolla

Aveva Wonderware on maailman eniten käytetty automaation valvomo-ohjelmisto, joka liittää eri toimittajien automaatiolaitteet yhdeksi etähallittavaksi kokonaisuudeksi ja mahdollistaa yrityksissä kustannustehokkaat digitaaliset prosessit ja ratkaisut

Klinkmann on toimittanut Wonderware ratkaisuja useille sadoille tuotantolaitoksille Suomessa ja kansainvälisesti. Klinkmannin laaja partneriverkosto toteuttaa Wonderware digiprojektit eri toimialoilla. Uuden Aveva UOC-valvomoratkaisun alustana on paljon käytetty Wonderware System Platform.

Etävalvonta ja raportointi joustavasti eri automaatiolaitteilta

Insta Automation Oy on toteuttanut useita valvomo- ja tuotannonohjauksen järjestelmiä Wonderware System Platform (UOC) ja Wonderware InTouch -ohjelmistoalustojen avulla. Asiakkaina on niin teollisuuden kuin julkishallinnon laitoksia.

– Ohjelmistoon voidaan liittää monipuolisesti eri valmistajien automaatiolaitteita. Sovellusympäristöllä hoidetaan niin yhteydet, käyttöliittymät kuin tiedonkeruukin, kertoo johtaja Jarkko Järvilehto Insta Automation Oy:stä.

Klinkmann myös tukee Insta Automationia antamalla aktiivisesti tietoa ohjelmistoista ja niiden päivityksistä sekä uusista ratkaisuista.

– Esimerkiksi tarjousvaiheessa keskustelemme siitä, mikä olisi paras ratkaisu asiakkaalle tai milloin ohjelmisto olisi paras päivittää. Pohdimme myös, onko järjestelmä niin kriittinen, että se pitäisi kahdentaa. Jos näin on, niin kannattaisiko se tehdä jo laitostasolla vai ylemmällä tasolla, Järvilehto jatkaa.

Valvonta ja optimointi etänä

Suomen Teollisuuden Energiapalvelut STEP Oy (Veolia konserni) tuottaa kestäviä energiaratkaisuja teollisuusasiakkaille kumppanuusperiaatteiden mukaisesti. Yhtiö valvoo ja optimoi energiantuotantoa Aveva Wonderware UOC keskusvalvomoista, jotka on sijoitettu Harjavaltaan ja Koskenkorvalle.

Harjavallan Suurteollisuuspuiston yritysten lisäksi STEPin asiakkaina ovat Altian Koskenkorvan tehdas, Hankkijan Seinäjoen rehutehdas ja eläinperäisiä raaka-aineita kierrättävä Findest Protein Kaustisella. Laitoksille on matkaa Harjavallasta useita satoja kilometrejä.

Jokaisessa laitoksessa on paikallinen miehittämätön alavalvomoa ja jos tietoliikenneyhteydet keskusvalvomoon jostain syystä katkeaisivat, voidaan laitosta ohjata paikan päällä. Kun yhteys palaa, tiedot keskusvalvomoon kulkevat taas.

Ilmoitukset energialaitoksen häiriöistä välittyvät keskusvalvomon lisäksi päivystysvuorossa olevan valvojan mobiililaitteelle, kuten tabletille. Hyvän analytiikan ansiosta, häiriötilanteet pystytään usein selvittämään kaukokäyttöisesti, ilman menoa laitokselle.

STEPin järjestelmän tuotantokäyttö on aloitettu jo vuonna 2013. Olemme siitä lähtien pitäneet yllä ja laajentaneet järjestelmää esimerkiksi lisäämällä olemassa olevien laitosten tiedonkeruuta sekä lisänneet sen piiriin tarvittaessa uusia asiakaskohteita. Työtä helpottaa Wonderware UOC-ratkaisun System Platform alusta, joka on joustava käyttää ja helppo laajentaa.

Lue lisää AVEVA (Wonderware) automaatio-ohjelmisto ratkaisuita

Tutustu menestystarinoihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen