Prosessi- ja ohjausjärjestelmät

Ohjelmoitavat logiikat, kone- ja prosessiturva-automaatioratkaisut, taajuusmuuttajat AC ja DC moottorikäyttöihin, servot liikkeenohjausratkaisuihin sekä älykkäät rataohjausjärjestelmät teollisuuteen.

Ohjausratkaisut kone- ja tuotantoautomaatioon sekä koneturvaan

Ohjausratkaisut kone- ja tuotantoautomaatioon sekä koneturvaan

Tarjonta kattaa ohjelmoitavat logiikat ja muut ohjausratkaisut, taajuusmuuttajat ml. keskijännitekäytöt, servot liikkeenohjaukseen sekä ohjauskomponentit ja koneturvaratkaisut. Rockwell ratkaisuilla on merkittävä markkinaosuus ja -hyväksyntä kansainvälisillä markkinoilla. 

Rockwell Automation (Allen-Bradley) on 22.000 työntekijällään maailman johtava teollisuuden automaatioratkaisuihin erikoistunut konserni, joka tarjoaa tuotannon ohjausjärjestelmäratkaisuja kone- ja laiteohjauksiin sekä erilaisten teollisuusprosessien automatisointiin ja raportointiin.

Kaikki ohjaustuotteet voidaan konfiguroida ja hallita samalla sovellusalustalla, mikä nopeuttaa sovelluskehitystä ja helpottaa ylläpitoa.

Allen-Bradley CompactLogix ja ControlLogix PLC-järjestelmät ovat kehitetty vastaamaan vaativammankin käyttäjän prosessiohjauksiin, koneohjauksiin, liikkeenohjauksiin ja turvasovelluksiin.

Helposti skaalattavat modulaariset logiikkajärjestelmät sisältävät myös PLC:t Windows 10 IoT ominaisuuksilla, jotka mahdollistavat saumattomat yhteydet Smart Machine ja Cloud base sovelluksien välillä.

Luonnollisesti Integroitu Safety ja Ethernet/IP väyläteknologia ovat kiinteä osa PLC järjestelmiämme.

PowerFlex taajuusmuuttajista löydät tuotteet Low Voltage AC Drives, Medium Voltage AC Drives (2,2-11kV) ja DC Drives sovelluksiin. Kaikkia moottorikäyttöjä yhdistää hyvät väyläliitynnät, sovellusominaisuudet, globaalit jännitestandardit ja laajat tehoalueet.

Taajuusmuuttajat integroituvat Logix järjestelmiin Ethernet/IP väyläteknologialla.

Integroitu Safety on taajuusmuuttajissa TUV-sertifioitua ja mahdollistaa jopa SIL3, Cat.4, PLe tason ratkaisut, myös turvanopeus ja turvasuunta ratkaisut voidaan integroida.

Allen-Bradley IO-tuotteet vastaavat vaativammankin käyttäjän tarpeisiin. Kaappeihin asennettavat PLC integroidut ja hajautettavat IO-tuotteet (IP20), koneeseen asennettavat eritäin vaativien ympäristöolosuhteiden IO-tuotteet (IP67/69K), Safety IO-tuotteet jotka myös IP20 tai IP67/69K sekä IO-Link ratkaisut.

Lisäksi Conformal Coated IO-tuotteet, jotka ovat kehitetty erityisesti olosuhteisiin joissa esiintyy syövyttäviä tai korroosiota edistäviä kaasuyhdisteitä. Conformal Coated IO tuotteet on suunnattu erityisesti prosessteollisuuteen, jätevesilaitoksille, kaivosteollisuuteen, valimoteollisuuteen, rengas- ja autoteollisuuteen.

IO-ratkaisut integroituvat Logix järjestelmiin Ethernet/IP väyläteknologialla.

Rockwell Automation operointipäätteet tarjoavat käyttöliittymän vaativiin sovelluksiin. Valikoimassa on erilaisia näyttökokoja, muistivaihtoehtoja ja kokoonpanoja. Nämä lujatekoiset laitteet ovat valmiita paketteja, jotka sisältävät laitteiston, ohjelmiston ja tietoliikenneportit. 

Liikkeenohjausratkaisujen avulla voidaan yksinkertaistaa koneen mekaniikkaa ja parantaa järjestelmän suorituskykyä. Tuotevalikoima kattaa ratkaisut yksittäisten akselien servo-ohjauksiin, moniakselisten modulaaristen järjestelmien ohjauksiin ja laajempiin tuotantoautomaation ratkaisukokonaisuuksiin. Kinetix, MagneMotion ja iTrak liikkeenohjausjärjestelmät integroituvat Logix PLC järjestelmiin.

Integroitu Safety on liikkeenohjausratkaisuissamme TUV-sertifioitua ja mahdollistaa jopa SIL3, Cat.4, PLe tason ratkaisut. Turvanopeus, -suunta, -paikka ja -momentti ovat markkinoiden edistyksellisintä teknologiaa Motion Safety ratkaisuihin.

OEM valmistajien ohjaus- ja keskuskomponentit vaativiin laitesovelluksiin​​

Rockwell Automation on OEM valmistajalle luotettavin ratkaisu ohjaus- ja keskuskomponentteihin silloin, kun komponenttivalintojen pitää täyttää tiukat laatukriteerit ja globaalit hyväksynnät kuten CE, UL, CSA, CCC, RoHS, VDE.

Allen Bradley komponenteista löydät johdonsuoja-automaatit, moottorisuojakytkimet, kompaktikatkaismet, erotuskytkimet, kuormakytkimet, sulakepitimet, elektroniset lämpöreleet, kontaktorit (IEC, NEMA), DC jännitelähteet, painonapit, vääntökykimet, merkkivalot, anturit (ind.kap.photo), riviliittimet, valomajakat ja paljon muuta.

Smart Industrial components to Motor Control and to Machine Sensing

You will have an overview of Allen-Bradley’s Smart Machine solution and have realised that Smart Motor Control and Smart Sensors are an integral part of an economical and efficient machine control solution.

Integroitu turvallisuus koneohjauksessa

Integrated Safety, koneturvallisuus

Rockwell Automationin innovatiivisien ja integroitujen turvaratkaisujen avulla saadaan tehokas henkilösuojaus yhdistymään maksimaaliseen laitteiden tehokkuuteen. Allen-Bradley turvatuotteiden valikoima on markkinoiden laajin sisältäen tuotteet yksittäisistä turvakomponenteista kuten releet, lukot, anturit, aina integroituihin turva-automaatiojärjestelmiin.

Integroitu Safety hajautetaan Ethernet/IP väyläteknologialla IO-yksiköille, taajuusmuuttajille, servokäytöille, turvavaloverhoille, turvaskannereille sekä patentoidulla GuardLink väyläteknologialla aina yksittäiselle turvalukolle asti siten, että täydellinen diagnostiikka operaatorille säilyy.

Integroitu Safety teknologia on TUV-sertifioitua ja mahdollistaa jopa SIL3, Cat.4, PLe tason ratkaisut.

Safety webinar part 3 – Älykkäiden turvaratkaisujen ja laitteiden käyttöönotto

Webinaarissa tarkastelemme kuinka integroidut älykkäät turvallisuusratkaisut tarjoavat kaikki tarvittavat tiedot kattavan kuvan muodostamiseksi koneen tai tuotantolinjan tilasta.

Katso webinaari →

Emulate 3D laitteiden virtuaaliseen suunnitteluun, testaukseen, käyttöönottoon ja asiakasdemoihin

Nopeuttaa koneiden ja linjojen suunnittelua, rakentamista, analysointia ja ylläpitoa – voit myös demota ja kouluttaa asiakaskohtaiset koneet helposti virtuaalisesti.

Vaikka nykyaikaisissa automatisoiduissa järjestelmissä – koneissa, tuotantolinjoissa – käytetään monia vakiokomponentteja, kutakin järjestelmää voidaan silti pitää prototyyppinä. Jälkimmäinen on testattava täysin ennen käyttöönottoa. Perinteisesti testaus on alkanut koneen asennusvaiheessa. Uudempi lähestymistapa mahdollistaa tämän kuitenkin käytännössä, jo suunnitteluvaiheessa. Yksi tehokkaimmista työkaluista on uusi digitaalinen twin -ohjelmisto – Emulate3D.

Emulate 3D kone- ja laiterakentajille

Luo koneistasi rakennemallit CAD-järjestelmässäsi (SolidWorks, AutoCAD ym.) – tuo valmiit rakenteet Emulate 3D alustaan ja lisää laitteiden rakenteisiin toiminnallinen ohjausälykkyys.

  • tekoäly konfiguroi ja simuloi eri ohjauslaitteiden toiminnot: Siemens, Rockwell, Schneider jne.
  • alustalla rakennat helposti sovelluskirjaston, jolla eri asiakaskohtaiset laitteet ja vaihtoehdot voidaan konfiguroida, demota ja kouluttaa nopeasti.
  • alustassa on valmiit ylätason yhteydet WMS-, WCS- ja ERP-järjestelmiin mahdollistaen myös ylätason IT-liityntöjen simuloinnin.


Ohjelmiston käyttäjät työskentelevät muun muassa varastojen, valmistus- ja tuotantojärjestelmien, lentokenttien matkatavarankäsittelyjärjestelmien, pakkausjärjestelmien, konesuunnittelun ja autoteollisuuden järjestelmien parissa.

Ohjelmisto virtuaaliseen käyttöönottoon, tehon simulointiin ja teolliseen demonstrointiin

Jos suunnittelet, rakennat, analysoit tai toteutat automatisoituja järjestelmiä tai koneita, Emulate 3D voi auttaa sinua. Emulate 3D:n teknologia säästää aikaa ja rahaa käyttöönotossa, auttaa analysoimaan tuotevirtaa ja mahdollistaa unohtumattomien teollisuusanimaatioiden luomisen todella nopeasti.

Emulate 3D Controls Testing -mallit ovat digitaalisia kaksosia, jotka yhdistyvät itsessään suureen valikoimaan logiikkoja ja jotka voi yhdistää muiden valmistajien tuotteisiin suurella valikoimalla teollisuuden standardiprotokollia. Emulate 3D mahdollistaa myös vankat yhteydet WMS-, WCS- ja ERP-järjestelmiin korkean tason emulointia varten.

Digital Twin mallinnus- ja simulointityökalulla voidaan kone- ja linjasuunnittelu eri toimintoineen tehdä täysin virtuaalisesti – mitoitusmallitus ja kohteen virtuaalinen toiminnallisuus eri ohjauslaitteilla (Rockwell, Siemens jne).

Kuinka suunnitella koneiden ja tuotantolinjojen toiminnot nopeammin ja joustavammin?

Rockwell Automation E3D-ohjelmistolla on uusia ominaisuuksia ja toimintoja, joista hyötyvät erityisesti projektitalot, konetoimittajat ja tuotantolaitokset. Emulate E3D emuloi kaikkia merkittäviä automaatiolaitteita ml. Rockwell ja Siemens.

Webinaarin jälkeen tiedät mitä tarkoittaa, kun puhumme digitaalisesta suunnittelusta ja digitaalisesta kaksosesta. E3D -käytön kautta saat myös hyviä vinkkejä suunnitelmien esittämiseen koneiden ja tuotantolinjojen myynnissä.

New Features of Emulate 3D Digital Engineering Tool

How to make machine and production line design, testing and sales work faster, more flexible and easier?

Tutustu menestystarinoihimme

PERUZA Packing Lines – fully automated solutions for global food and beverage industries

PERUZA, a leading engineering and equipment construction company in the Baltics for food industries. In 2019, PERUZA developed a new production line solution for palletizing PET bottles.

Lue lisää →

Prosessinohjauksen uusinnalla lisää käyttövuosia hiukkaskiihdyttimelle

Jyväskylän yliopiston fysiikanlaitoksella toimii yksi Euroopan suurimmista hiukkaskiihdytinlabotatorioista. Hiukkaskiihdyttimen lähes 30 vuotta vanha ohjausjärjestelmä haluttiin uusia ja kumppaniksi valikoitui Rockwell Automation Klinkmannilta.

Lue lisää →

Luvata Pori Oy siirtyi integroituun Rockwellin tuotantoautomaation

Uudeksi Luvata Pori tehtaan automaation kokonaisratkaisuksi valittiin Rockwellin Integrated Architecture automaation tuoteperhe jossa yhdistyy CompactLogix ja ControlLogix logiikoihin perustuvat linja-automaatiot yhdeksi kokonaisuudeksi muiden Rockwell automaatiotuotteiden kanssa.

Lue lisää →