Komponenttien saumaton toimitusketju on Reimax Oy:lle tärkeää

Asiakastarina

Reimax Electronics Oy on suomalainen sopimus- ja keskusvalmistaja, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Klaukkalassa, Salossa, Oulussa sekä Virossa. Reimaxin Salon toimipisteen työnjohtaja, Jari Hauhia kertoo Reimaxin ja Klinkmannin yhteistyön alkaneen jo yli 20 vuotta sitten. Asiakkaiden ja markkinoiden kehittyessä yritysten välistä yhteistyötä on hiottu saumattomaksi toimitusketjuksi – kohti entistä parempaa komponenttien saatavuutta ja kustannustehokkaampia ratkaisuja. Reimax on myös Klinkmannin verkkopalveluiden pitkäaikainen käyttäjä.

Sitoutuminen kiinteään yhteistyöhön on voimavara, jota Klinkmannin verkkokauppa vahvistaa edelleen

Reimax on aktiivinen Klinkmannin verkkokaupan käyttäjä. Sähköinen ostoskanava mahdollistaa täydellisen tuotetiedon, yrityskohtaisten hintojen näkyvyyden halutuille henkilöille ja aikaisempien tilausten helpon kopioinnin jatkotilauksiksi sekä nopean saatavuustiedon.

Joustavan ja nopean palvelun lisäksi verkkokauppa pienentää logistiikkakustannuksia, koska Klinkmannin verkkokaupasta tilattaessa postikuluja ei veloiteta. Tämä on Reimaxillakin huomattu, eikä puhelimeen tule tartuttua enää niin usein. Vuositasolla siitä syntyy merkittävä säästö, myös työajan osalta.

– Vahva asiakassuhde kehittää molempia osapuolia ymmärtämään nykypäivän liiketoiminnan tarpeita. Klinkmannin tavoite on pitää huolta asiakkaidensa kilpailukyvystä auttamalla heitä digitalisoimaan toimintaansa ja sitä kautta parantamaan omaa asemaansa muuttuvilla markkinoilla, kertoo Juha Saranki, Reimaxin asiakassuhteesta vastaava myyntipäällikkö Klinkmannin tytäryhtiöstä Finn Electricistä.

Pandemia ja yleinen pula komponenteista ja raaka-aineista korosti nopean monikanavaisen yhteistyön merkitystä

Vuosien 2020-21 koronapandemia yllätti asiakkaat ja markkinat täysin. Vauhdilla muuttuneet maailman tilanteet horjuttivat mm. tehtaiden toimitusaikatauluja ja tuotetarpeet muuttuivat nopeasti.

– Klinkmann sopeutti nopeasti varastonsa muuttuneeseen tilanteeseen, ja toimitusajat ovat pitäneet pääsääntöisesti hyvin. Tilaamme komponentteja kerran tai kaksi viikossa, ja pandemian aikana olemme pyrkineet pitämään Klinkmannin entistä paremmin tietoisena muuttuvista tarpeistamme. Klinkmannin sähköiset palvelukanavat ovat mahdollistaneet nopean itsepalvelun, kun olemme hakeneet parhaita ratkaisuja nopeasti muuttuvassa ympäristössä, Hauhia kertoo.

Joustavuus ja ennakoivuus on molemmille yrityksille arkipäivää. Klinkmannin Helsingin varastolta löytyy perusvalikoima sähkökomponentteja monenlaisiin tarpeisiin, ja myös riittävät puskurivarastot Reimaxin vakiotilauksiin, jotka löytyvät helposti Klinkmannin sähköisissä palvelukanavissa.

Kuitenkaan kaikkia maailman tapahtumia ei pystytä täysin ennakoimaan. Silloin asiakassuhteen perusluottamus mahdollistaa nopeat muutokset ja kantaa yli haasteiden. Niin on myös Reimaxin kanssa. Yhteisymmärrys ja nopea tiedonkulku Klinkmannin kanssa auttavat selviämään haastavissakin tilanteissa.

– Voin suositella Klinkmannia sähkökomponenttien ammattilaisena ja Klinkmannin sähköisiä palvelukanavia myös yhteistyökumppaneilleni, Hauhia tiivistää. Pandemiavuosien yllättävät haasteet ovat vain korostaneet lujaa yhteistyötä.

Tutustu Klinkmann Store verkkokauppaan tästä

Tutustu menestystarinoihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen