Kemiran yhteistyö Klinkmannin kanssa syntyi tarpeesta kehittää etätoimintaa – ratkaisuna HMS Ewon -etäliityntämodeemit

Asiakastarina

Kemira on maailman johtava kestäviä kemikaaliratkaisuja runsaasti vettä käyttäville teollisuudenaloille valmistava yhtiö. Kemiran 60 tuotantolaitosta useissa eri maissa palvelevat pääasiallisesti massa- paperi-, öljy- ja kaasuteollisuutta sekä veden käsittelyä, joissa kaikissa kemikaalien saatavuuden ja toimitusten tulee olla täsmällisiä ja seurattavissa reaaliaikaisesti.

Kemiran yhteistyö Klinkmannin kanssa syntyi tarpeesta kehittää etätoimintaa – ratkaisuna HMS Ewon -etäliityntämodeemit

Kemiralla on pitkä historia etäseurantaratkaisuiden kehittämisessä ja ensimmäiset projektit aloitettiin jo kaksikymmentävuotta sitten, kun Kemiralla haluttiin seurata etänä kemikaalisäiliöiden pintoja ja sitä kautta automatisoida tilauksia.

Pikkuhiljaa tarve laajeni mittauslaitteisiin, joiden kautta Kemiran asiakkaille kyettiin tarjoamaan lisää tarpeellisia ja toimivia palveluita. Sen myötä syntyi myös tarve omalle järjestelmälle, johon voidaan liittää eri toimittajien laitteet yhdeksi kokonaisuudeksi.

– Ruvettiin tutkimaan eri vaihtoehtoja, minkälainen järjestelmä tehtäisiin ja minkälaiset laitteistot siihen liittyy. Päädyttiin HMS Ewon -ratkaisuun etäseurantajärjestelmien osalta, kertoo laitteistoasiantuntija ja Equipment Solutions Teamsin Euroopan tiimivetäjä Jukka-Pekka Sirviö

Ewon Flexy on ratkaisuna monipuolinen, modulaarinen ja helposti etäkonfiguroitavissa.

Kemira valitsi etäratkaisukseen Ewon Flexy -etäliityntälaitteet, jotka Klinkmann koulutti projektihenkilöille. Vakioratkaisuilla, projekti saatiin vietyä maaliin tehokkaasti ja nopeassa aikataulussa. Vuoden päästä projektin aloittamisesta syntyi KemConnect-tiedonkeruujärjestelmä, joka toimii alustana Kemiran digitaalisille palveluille, joita tarjotaan asiakkaille KemConnect-brändin alla.

KemConnect-järjestelmä kerää datan ja tarjoaa sen internetin yli eri käyttäjäryhmille. Järjestelmä on helppokäyttöinen käyttäjille. Kentällä olevat laitteistot ovat Ewon Flexy -liityntämodeemeja, jotka keräävät dataa eri laitteilta KemConnectin käytettäväksi.

Ewon Flexy valittiin projektiin sen monipuolisuuden ja modulaarisuuden takia. Ewon Flexy -etäliityntämodeemit ovat lisäksi helppokäyttöisiä ja helposti etäkonfiguroitavissa. Sirviö uskoo, että ratkaisut, jotka ovat laiteriippumattomia, ovat myös pitkäikäisiä. Edes alati kehittyvä teknologia ei ole Sirviön mukaan niille uhka.

Klinkmannin kanssa toteutettu projekti ja edelleen jatkuva yhteistyö tukee Kemiran arvojen toteutumista

Projektin kautta kehitetty KemConnect-järjestelmä on osoittautunut toimivaksi ja se on lisännyt toiminnan tuottavuutta. Se on päivittäisessä käytössä isolla osaa kemiralaisista, ja erityisesti Kemiran myynti- ja sovellustiimit käyttävät järjestelmän dataa jatkuvasti. Konseptin keskiössä ovat Kemiran asiakkaat, joille voidaan tarjota aikaisempaa laajempia palveluita.

– Pystymme tukemaan asiakkaita paremmin ja tuottamaan parempilaatuisia palveluita. Voimme reagoida prosessimuutoksiin paljon nopeammin, ja näin pystymme tarjoamaan laadukasta asiakaspalvelua, Sirviö kertoo.

Järjestelmä mahdollistaa myös asiakasprosessien optimoinnin muun muassa dataan pohjautuvan, entistä tarkemman kemikaalien annostelun avulla. Tämä auttaa asiakasta käyttämään prosesseissa vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja, mikä tuo säästöjä ja lisää kustannustehokkuutta.

– Asiakas tulee aina edellä. Meillä koko homma tähtää tähän, Sirviö toteaa ja toivoo samalla, että Klinkmannin kanssa koettu tiivis ja toimiva yhteistyö pysyy yhtä antoisana molemmille osapuolille myös jatkossa.

– Mitä tahansa laitteistoihin tai modeemeihin liittyviä kysymyksiä, niin Klinkmannin kanssa ollaan tiiviissä yhteydessä. Emme halua sen muuttuvan, Sirviö summaa kokonaisuutta.

Lue lisää Ewon – Automaation ja IoT VPN-reitittimistä

Tutustu menestystarinoihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen