Helsingin Messukeskuksen Holiday Inn hotelli: Luotettava ja kustannustehokas kiinteistöohjaus Allen-Bradley® logiikoilla

Asiakastarina

Luotettava ja kustannustehokas kiinteistöohjaus Allen-Bradley® logiikoilla

Helsingin Messukeskuksen hotelli Itä-Pasilassa uudistui, kun kymmenkerroksisen hotellin kaikki 238 huonetta ja 6 sviittiä on uusittu täysin aina kalustuksesta tekniikkaan saakka. Optimaalinen kokonaisratkaisu hotellin vaativiin sähköistystarpeisiin löytyi Rockwell Automationin Allen-Bradley® logiikoista Klinkmannin automaatioratkaisujen, eAvenuen keskusvalmistuksen ja PKS Talotekniikan projektoinnin innovatiivisella yhteistyöllä. Huonekohtainen Micro 800 logiikkaratkaisu sovelluskohtaisesti koteloituna varmistaa kokonaisjärjestelmän varmatoimisuuden ja kohteen sisustukseen sopivan ulkoasun.

Kustannustehokkuutta ja kestävyyttä uudella automaatioratkaisulla

Suomen Messut Osuuskunta teki sopimuksen Holiday Inn Helsinki Messukeskus -hotellin peruskorjauksesta YIT Groupin kanssa. Projektinjohtourakkamallilla toteutettavan kohteen sähkö- ja telejohtourakasta vastasi PKS Talotekniikka, jolla on pitkän linjan kokemus vaativista sähköistyskohteista.

”Meillä on kokemusta isoista kokonaisuuksista, joissa suunnittelijalta tulee ehdotus ja me käymme sen läpi yhdessä muiden toimijoiden kanssa, jotta saadaan kokonaiskuva projektista. Messuhotellin osalta huomattiin heti, että alkuperäistä suunnitelmaa on mahdollista kehittää , ja samalla ratkaisulla voitiin luoda myös enemmän lisäarvoa”, PKS Talotekniikan suunnittelupää llikkö Mikko Huovilainen kertoo.

PKS Talotekniikka halusi löytää hotellihuoneautomaatioratkaisuun uuden vaihtoehtoisen tavan toteutukselle, joka vastaisi samalla kestävään kehitykseen ja pyysi eAvenueta kumppanikseen sähkö- ja automaatiokeskusten suunnitteluun ja toteutukseen.

”Projektinjohtourakkamalli mahdollistaa meille kestävien ja kehittyneiden ratkaisujen tarjoamista, joten olimme yhteydessä eAvenuen Jukka Pulkkiseen, joka oli yhteydessä Klinkmannin suunnittelutukeen. Näin pääsimme keskustelemaan Messuhotellin huoneiden vaihtoehtoisesta automaatioratkaisusta nopeasti ja tarjoamaan tilaajalle toisenlaista ratkaisua”, Huovilainen jatkaa.

 

Micro 800 logiikka Rockwell Automation Allen-Bradley® tuoteperheestä Klinkmann auttoi eAvenueta tarjoamaan PKS Talotekniikalle kustannustehokkaan kokonaisratkaisun Rockwell Automationin Allen-Bradley® Micro 800 -logiikkaperheellä, joka on markkinoiden monipuolisin pienlogiikkasarja.

Kokonaisratkaisuun sisältyivät hotellihuoneiden automaatiosuunnitelma laitespeksauksineen, logiikan sovellusohjelman laatiminen sekä eAvenuen tehtaalla valmiiksi ohjelmoidut huonekeskuksien logiikat.

“PKS Talotekniikan tarpeeseen Klinkmannin palvelutiimi tuki myös logiikoiden ohjelmointia, jolloin eAvenue sai tarjottua valmiin ratkaisun kaappeineen PKS Talotekniikalle”, Klinkmannin Rockwell Automationin Suomen tiimipäällikkö Pasi Lehto kertoo.

“Tilaajalle oli tärkeää valita kohteeseen automaatioratkaisu, jonka saatavuus on vielä vuosienkin päästä turvattu. Allen-Bradley on markkinoilla tunnettu tuotesarjojensa pitkäaikaisista tuesta ja saatavuudesta, ja tässäkin kohteessa juuri tällä voitiin vastata kestävän kehityksen haasteeseen”, Lehto jatkaa. Micro 800 -ohjausjärjestelmän etuna on myös modulaarisuus, mikä mahdollistaa asiakkaan tarpeisiin optimoidun ratkaisun pienessä tilassa.

Tekniset tiedot

Allen-Bradley® Micro 800

IO laajuus 12pt – 304pt
Modulaarinen PlugIn ja Expansion moduleilla
24VDC ja 230VAC mallit
Kommunikonti Ethernet/IP, RS232,
RS485, DeviceNet, USB
Liikkeenohjaus 2-akselia, PTO
Operointilämpötila -20…65C
Ilmainen CCW ohjelmointiympäristö

Micro 800 järjestelmä voidaan
laajentaa OEM valmistajan
ympäristöksi useilla lisätuotteilla.

Kaikki lisätuotteet ohjelmoidaan
ilmaisella CCW ohjelmointiympäristöllä.

Lisätuotteet:
PanelView 800 käyttöliittymät
Guardmaster ohjelmoitavat turvareleet
PowerFlex 520 taajuusmuuttajat
Kinetix 3 servokäytöt.

Tutustu menestystarinoihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen