Ex-hyväksytyt ROSE-kotelot valmiina ratkaisuna

Asiakastarina

Eurotank on polttoaineisiin erikoistunut säiliöajoneuvotehdas, joka suunnittelee ja valmistaa säiliöitä sekä säiliöperävaunuja vaativiin kuljetuksiin. Asennuksissa tarvitaan paljon erilaisia koteloita. Klinkmann toimitti Eurotankille ROSE:n Ex-hyväksyttyjä koteloita. Valmiiksi hyväksytyt kotelot ovat tilaajalle aina hyvä ratkaisu, koska ne säästävät niin aikaa kuin rahaa.

Eurotank työllistää tällä hetkellä yhteensä noin 40 työntekijää. Asiakkaita on ympäri maailmaa, mutta päämarkkina-alueita ovat Pohjoismaat, Baltia, Venäjä ja Tanska.

– Teemme vetoautosäiliöitä, täysperävaunuja ja puoliperävaunuja bensiinin, dieselin, polttoöljyn ja urean kuljetuksiin. Tuotteemme ovat alumiinisäiliöitä. Alumiinin avulla saavutamme tietynlaisen keveyden ja kestävyyden, kertoo Eurotankin myyntipäällikkö Henrik Joki.

Valmis kokonaisuus suoraan käyttöön

Klinkmannin ja Eurotankin yhteistyö sai alkunsa siitä, kun Eurotankin täytyi löytää itselleen uusi kotelotoimittaja.

– Etsimme sopivia vaihtoehtoja ja saksalainen ROSE tuli vastaan. Tutkimuksemme perusteella selvisi, että he tekevät mitoiltaan sopivia koteloita. Klinkmannin kanssa ryhdyimme miettimään sitä, miten voisimme saada suoraan mahdollisimman valmiita kokonaisuuksia käyttöömme, Joki muistelee.

– ROSE:lla oli valmis kokoonpano ja Ex-hyväksyntä niille tila- ja lämpötilaluokille, joita me tarvitsemme. Isoimman hyödyn koteloiden hankinnasta saa juuri silloin, jos kotelotoimittajalta itseltään löytyy valmiit sertifikaatit. Ulkopuolinen sertifiointi maksaa merkittävästi, ja pienissä sarjoissa sertifiointi tulee kalliiksi. Valmiit sertifikaatit myös nopeuttavat prosessia, sillä toimitukset voidaan tehdä nopeasti, Joki kertoo.

Koteloihin saatiin silkkipainatus ja Eurotankin oma väri

Suunnittelu- ja tilausprosessi eteni käytännössä niin, että Klinkmann ja Eurotank katsoivat yhdessä ROSE:n kuvastosta sopivat kotelot. Eurotank piirsi itse suunnitteluohjelmistolla sellaisen kotelon, mitä tarvitsisi. Valmis kotelo lähetettiin 3D-kuvana Saksaan ROSE:lle, missä tehtaan suunnittelija kävi sen läpi. Sen jälkeen koteloille laskettiin hinta.

– Kun olimme hyväksyneet hinnat, niin ROSE:lta tulivat meille hyväksyttäväksi vielä tuotannon kuvat. Yhdessä kotelossa suunnittelija oli siirtänyt pari reikää eri paikkaan, joten kuvat oli tärkeä tarkistaa, Joki muistelee.

– Käytännössä koteloissa oli valmiit Ex-riviliittimet, mihin johtimet voidaan suoraan kytkeä. Niissä oli myös aukotukset ja Ex-läpivientiholkit. Otimme silkkipainatuksen suoraan koteloon ja kotelon meidän omalla värillämme, Joki kertoo.

ET-5286-Valmis-25

Prosessin aikana opittiin yhdessä

Eurotank on ollu tyytyväinen valmiisiin koteloihin. Kun kaikki tarvittava saatiin yhdestä paikasta, oli prosessi siltä osin tehokas. Yhteistyö Klinkmannin kanssa oli hyvin sujuvaa. Uusia asioita opeteltiin osittain yhdessä. Käytännössä yhteistyö Klinkmannin ja ROSE:n kanssa mahdollisti sen, ettei Eurotankin tarvinnut itse työstää koteloita, asentaa niitä tai hakea niille hyväksyntää VTT:ltä.

– Olimme Klinkmannin yksi ensimmäisistä asiakkaista, joka otti tällaisen modifioidun kotelon kokonaisratkaisuna, jossa oli vähän kaikkea, mitä ROSE pystyy toimittamaan. Siinä testattiin myös Klinkmannin myyjän joustavuus, Joki sanoo.

– Yhteistyö Klinkmannin kanssa oli koko ajan hyvin avointa. Saimme yhdessä tuumin selvitettyä asioita ROSE:n kanssa. Kun ensimmäinen kotelo saatiin valmiiksi, niin seuraavat olivat huomattavasti helpompia. Klinkmann oppi varmasti hyvin paljon ATEX- ja Ex-asioista ja siitä, miten vastaavat projektit voidaan jatkossa toteuttaa, Joki toteaa.

Tutustu ROSE:n tuotteisiin Klinkmann Store verkkokaupassa tai lue lisää kotelointiratkaisuista.

Tutustu menestystarinoihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen