Ewon Flexy mahdollistaa laitteiden IoT digiliitynnän

Asiakastarina

Ewon Flexy mahdollistaa laitteiden IoT digiliitynnän

Klinkmannin HMS-etähallintaratkaisu kerää laitedatan yhteen pilven kautta

Oikein toteutettu IoT tehostaa tuotantoa, ennakoi huoltovälejä ja mahdollistaa toiminnan analytiikan historiatietojen avulla

Elomatic Oy tuottaa erilaisille
prosessiteollisuuden asiakkaille asiakaslähtöisiä ratkaisuja Big Datan keräämiseen, analysointiin
ja hyödyntämiseen IoT:n avulla. Asiakkaiden vaihteleviin tarpeisiin on tarjottava ratkaisu, jolla data saadaan kerättyä ja analysoitua erilaisista ja eri merkkisistä laitteista ympäri maailman. Järjestelmäriippumattomat Ewon etäyhteyslaitteet ja eFive keskitinpalvelu mahdollistavat Elomaticille kustannustehokkaan ja joustavan ratkaisun, jolla tietoturvallinen tiedonkeruu on mahdollista toteuttaa.

Haaste

IoT-järjestelmät ovat usein suunniteltu suurille toimijoille ja vain tietyn tyyppisiin laitteisiin

Prosessiteollisuuden yritykset ovat kooltaan, tarpeiltaan ja laitekannaltaan hyvin erilaisia toimijoita. IoT:n avulla laitteiden dataa pystytään tehokkaasti keräämään ja hyödyntämään muun muassa tuotannon tehostamiseen, ennakoivaan kunnonvalvontaan sekä jälkikäteen tapahtuvaan historiatietoihin perustuvaan analysointiin ja raportointiin.

Ongelmana on kuitenkin ollut se, että moni toimija on pystynyt tarjoamaan datankeruuseen järjestelmää, jolla datan on voinut kerätä vain tietyn tyyppisistä tai merkkisistä laitteista ja joka on ollut järjestelmänä liian järeä pienempien toimijoiden ja sovellusten käyttöön. Kalliit lisenssimaksut ovat usein tarpeellisen investoinnin esteenä.

– Meillä on eri kokoisia asiakkaita, joille suuret lisensoidut järjestelmät ovat liian joustamattomia ja arvokkaita. Tarvitsimme ratkaisun, jota voimme joustavasti ja kustannustehokkaasti tarjota kaiken kokoisille asiakkaillemme, Elomaticin myyntipäällikkö Arto Ahlberg kertoo.

Ratkaisu:

Etäautomaatioon ratkaisuksi Ewon etäyhteyslaitteet ja eFive datakeskitin​

Klinkmannin tarjoamat Ewon-liityntälaitteet ja niitä keskitetysti ohjaava eFive datakeskitin mahdollistavat kaikkien yleisimpien automaatiolaitteiden yhdistämisen. Laitteet keräävät datan suojatun vpn-yhteyden kautta pilveen ja analysoitavaksi. Data kerätään joko suoraan asiakkaan serverille tai Elomatic Oy:n hallinnoimalle serverille, MySQL-tietokannalle. Keräysväli on 2–5 sekuntia datan määrästä ja tarpeesta riippuen.

Ewon-liityntälaitteet keräävät datan suojatun vpn-yhteyden kautta erilaisista laitteista ja erilaisilla kommunikointi protokollilla. Ewon-liityntälaitteilla liitettävän laitteen liityntäkustannus on edullinen ja asennus nopeaa. Data saadaan kerättyä keskitetysti ja sopivassa muodossa useista tehtaista. Näin vertailukelpoiset raportit ja analyysit on helposti saatavilla asiakkaan asiantuntijoiden käyttöön. Tällä on merkittävä vaikutus tuotannon ohjaukseen ja huoltotarpeiden ennakointiin.

– HMS Ewon-tuoteperheen avulla asiakas pääsee myös tarkastelemaan raportteja normaalin PCyhteyden lisäksi älypuhelimella tai tabletilla, paikasta riippumattomasti, Ahlberg täsmentää.

Lopputulos:

Etäautomaatioon ratkaisuksi Ewon etäyhteyslaitteet ja eFive datakeskitin​

HMS Ewon-tuoteperheen avulla Elomatic pystyy yhdessä Klinkmannin kanssa tarjoamaan asiakkailleen tuotepaketin, joka kerää ja analysoi datan sekä tuottaa erilaiset raportit ja dashboardit. Tämä mahdollistaa muun muassa tuotannon ohjaukseen ja eri tuotantolaitosten keskinäiseen vertailun ja ohjauksen reaaliaikaisen tiedon perusteella.

– Klinkmann pystyi tarjoamaan meille työkalut, joiden avulla voimme tarjota asiakkaillemme analytiikkaa ja tietokannanhallintaa. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa muun muassa ennakoivaa kunnossapitoa, prosessiteknistä tietämystä, jäljiteltävyyttä, eri laitosten välistä vertailua ja siten tuotannon tehostamista, Ahlberg luettelee.

– Ratkaisun joustavuus ja laajennettavuus olivat meille tärkeitä kriteerejä. Pystymme nyt tarjoamaan samaa laadukasta ja turvallista palvelua kaiken kokoisille asiakkaillemme – muutaman mittauspisteen pienkohteista aina kymmenien tuhansien mittauspisteiden laajoihin asiakassovelluksiin. Perinteisesti suurta investointia vaatinut datankeruu ja analytiikka pystytään tarjoamaan nyt kustannustehokkaasti ja ketterästi. Asiakkaamme ovat olleet todella tyytyväisiä saamaansa kokonaispalveluun, Ahlberg kertoo.

Tutustu Ewon Flexy tuotteisiin Klinkmann Store verkkokaupassa

Tutustu menestystarinoihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen