Asiakastarina – Ecomar

Ecomar valitsi Klinkmannin ja Rockwell Automationin automaatioprojektiinsa luodakseen kilpailukykyisen automaatiojärjestelmän savukaasupesureille

Ecomar perustettiin vuonna 2009 kehittämään merenkulkualaa ja offshore-teollisuutta kestävästi. Yrityksen päämaja sijaitsee Maarianhaminassa Ahvenanmaalla, mutta projektitiimit toimivat maailmanlaajuisesti.

Ecomarin tarjontaan kuuluu muun muassa laaja valikoima täysin integroituja automaatioratkaisuja. Lisäksi yritys toteuttaa koneistuksen optimointia ja asentaa painolastiveden käsittelyjärjestelmiä, savukaasupesureita, hydrauliikkaratkaisuja ja putkistoja.

Ecomarilla ja Klinkmannilla oli takanaan vuosien yhteistyö merenkulkualan sähkökomponenttien saralla, kun savukaasupesurien automaation kehitysprojekti alkoi

– Teimme sähköasennuksia CR Ocean Engineering Corporationille. Yhtiö pyysi meitä rakentamaan automaatiojärjestelmän savukaasupesureille, kertoo Ecomarin kehityksestä vastaava varapuheenjohtaja Jonas Svenblad. Jonaksella on yli 30 vuoden kokemus merenkulkualalta ja noin 20 vuoden kokemus laivalla toimimisesta merenkulkualan sähkö- ja elektroniikkainsinöörinä.

– Klinkmannin ja Rockwell Automationin valinta projektiin oli luonteva ratkaisu. Ha tarjosivat tukea ohjelmiston kanssa ja lupasivat toimittaa täsmälleen optimaalisen teknisen ratkaisun. Siinä olivatkin tärkeimmät vaatimukset meidän puoleltamme.

Projektin nopeaa ja skaalautuvaa toteutusta varten savukaasupesurien automaatiokonsepti standardoitiin ja perustettiin Rockwell Automationin teknologiaan:

  • Allen-Bradleyn CompactLogix -logiikka
  • FactoryTalk View SE -käyttöliittymä

Ensimmäinen Klinkmannin ja Rockwell Automationin yhdessä Ecomarin kanssa luoma järjestelmä toteutettiin Bore Bay -rahtilaivaan. Projekti käynnistyi vuonna 2017. Nyt Ecomar on rakentanut jo noin 55 järjestelmää yhdysvaltalaiselle savukaasupesurivalmistaja CR Ocean Engineeringille.

– CR Ocean Engineeringillä on kokemusta monista automaatiojärjestelmistä, mutta heidän mielestään Ecomarin järjestelmässä on paras käyttöliittymä ja se on helppokäyttöisin, Jonas sanoo.

Klinkmann reagoi nopeasti ja tarjosi joustavaa tukea vaativissa ja aikakriittisissä automaatioprojekteissa

Automaation kehitysprojektin alussa Ecomarilla oli pieniä hankaluuksia tarvittavien hyväksyntöjen kanssa. He saivat paljon muutospyyntöjä sekä luokituslaitokselta että asiakkaalta. Myös laivojen telakointi lyhyellä varoitusajalla oli haastavaa.

– Logistiikka tehtaalta telakalle oli jo itsessään haastavaa, mutta Klinkmannin yhteyshenkilö Niklas Flykt auttoi henkilökohtaisesti, Jonas muistaa.

– Pysyimme aikataulussa hänen ansiostaan. Niklas etsi ratkaisuja ja ajoi projektia eteenpäin, hän oli käytettävissä 24/7 ja oli tiimimme tukena. Kohtasimme isoja haasteita, ja olen erittäin ylpeä siitä, kuinka hyvin niistä suoriuduimme.

Ecomar sai Klinkmannilta selkeää ja omistautunutta tukea koko projektin ajan, josta projektipäälliköt olivat erittäin otettuja.

– Ohjelmistosovellus piti saada valmiiksi nopeasti, ja tarvitsimme Klinkmannilta nopeaa reagointia ja joustavuutta. Saamamme palvelu oli poikkeuksellista ja mahdollistaa hyvien asiakassuhteiden kehittymisen.

Projektit valmistuvat ajallaan nopeasti muuttuvilla markkinoilla – Rockwellin tulevaisuus savukaasupesurien automaatioprojektien parissa näyttää valoisalta

– Olemme toimittaneet niin kutsuttuja avoimen silmukan savukaasupesurijärjestelmiä, ja nyt kehitämme hybridimallisia savukaasupesureita. Nyt, kun markkinat elpyvät pandemian jäljiltä, skaalaamme toimitusmääriämme ylöspäin Rockwell Automationin ratkaisuihin perustuvalla standardoidulla ja skaalautuvalla automaatiojärjestelmällä ja Klinkmannin teknisen tuen avulla, Jonas Svenblad toteaa.

Tutustu menestystarinoihin

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen