Tulevaisuuden teollinen internet ja tietoturva

Autamme asiakkaitamme modernisoimaan kriittisiä infrastruktuureja ja kehittämään IT/OT-tietoturvaa erilaisten teollisuusprosessien, infra- ja liikennekohteiden sekä laitteiden verkotukseen ja tietoturvasuojaukseen.

Esineiden internet ja tulevaisuuden tietoturvallinen teollisuus

Pysyäkseen markkinatalouden vauhdissa ovat eri teollisuuden alat aloittaneet investoinnin järjestelmiensä modernisointiin. Kun koneita ja laitteita kehitetään kohti älykästä  tehdasta, saadaan aikaiseksi merkittäviä parannuksia tehokkuuteen ja kannattavuuteen. 

Yhdessä tarkkaan valittujen kumppaniensa kanssa Klinkmann tarjoaa kattavan valikoiman ratkaisuja teollisuuden tietoturvaan ja kriittisen infrastruktuurin rakentamiseen aina kaapeleista kokonaisiin tietoturvajärjestelmiin.

Teollisuuden tietoturvaratkaisut

Teollisuusjärjestelmien kyberturvallisuus on osa teollisen internetin tietoturvaa

Kyberturvallisuus teollisuudessa

Teollinen infrastruktuurisi kohtaa uusia uhkia joka päivä. Olivatpa ne tahallisia tai tahattomia, voi näiden uhkien vaikutus olla valtava. Beldenin laaja valikoima teollisuuden kyberturvallisuustuotteita antaa näkyvyyttä ja suojaa tapahtumilta, jotka uhkaavat kriittisten järjestelmien turvallisuutta, laatua ja tuottavuutta.

Vaikka IT/OT-konvergenssi yhdistää IT- ja OT-verkot tehostaakseen tiedonvaihtoa, etäkäyttöä ja yhteyden muodostamista ulkoisiin verkkoihin, se lisää myös turvallisuusriskejä. Konvergenssi tuo eturintamaan myös toisen haasteen: verkkoon kytkettyjen laitteiden, kuten teräväpiirtokameroiden ja -näyttöjen käyttö vaatii enemmän kaistanleveyttä ja tiedonsiirtokapasiteettia.

Belden tarjoaa ainoana toimijana ratkaisuja Open System Interconnection (OSI) kerroksiin 1, 2 ja 3, varmistaen verkkojen täysin optimoidun rakenteen luotettavalla suorituskyvyllä. Beldeniltä löytyvät teollisuuden käyttöön suunnitellut Hirschmann palomuurit ja täydelliset VPN -ratkaisut ml. hajautetut tietoturvaratkaisut. Korkea käytettävyys taataan tehokkailla varmennustoiminnoilla sekä skaalautuvalla konseptilla. 

Joustavalla segmentoinnilla ja etähallinnalla voidaan helposti ja turvallisesti rakentaa niin rajattu laitekohtainen tietoturva kuin kokonaiset tehdassovellukset.

Kyberturvallisuus vai teollisuuden tietoturva?

Kyberturvallisuudella tarkoitetaan verkkojen kautta tehtäviä tietomurtoja, kun taas tietoturvallisuus käsittää yrityksen tiedon turvaamisen kokonaisuutena. Näin ollen tieto-omaisuuteen kohdistuva uhka voi hyvinkin johtua jopa tehtaan fyysisestä tilaturvallisuudesta tai heikosta verkkotietoturvasta.

Kyberturvallisuudesta puhuttaessa, puhutaan usein myös tietojärjestelmien varassa toimivan infrastruktuurin turvallisuudesta.

Hyviä esimerkkejä tällaisista ovat 

  • sähköverkkojen ohjausjärjestelmät
  • teollisuuslaitosten prosessiautomaatiojärjestelmät
  • automaatio-ohjelmistot ja ohjausjärjestelmät
Belden on teollisuuden tietoturvaratkaisujen asiantuntija
Belden palomuurit teollisuuteen

Palomuurit

Belden, Hirschmann teollisuuspalomuurit on suunniteltu OT-sovelluksiin maksimoimaan käytettävyyttä ja suojaamaan kriittistä infrastruktuuria verkon suorituskykyä vaarantamatta.

Ratkaisut auttavat tasapainottamaan vahvan suojauksen ja luotettavan, virtaviivaisen verkon suorituskykyä.

Rail Data Diode Ethernet verkkojen turvaamiseen

Data Diode

Rail Data Diode turvaa kriittiset Ethernet-verkot yksisuuntaisen dataliikenteen avulla. 

Datadiodi on suojattu ankaralta käyttöympäristöltä metallikotelolla, muotoillulla pinnoitteella, RJ45- ja tärinänkestävällä M12-portilla. Nämä ominaisuudet rajoittavat kulumista ja antavat pidemmän käyttöiän.

Hallittavat kytkimet

Teollisuuden hallittavat kytkimet tukevat yleisimpiä teollisuuden protokollia kuten Ethernet IP ja Profinet, jotka voidaan tilata esiasennettuina. 

Kytkinperheet tukevat useita teollisuuden standardien mukaisia reduntanttisuus prokollia kuten MRP ja RSTP.

Ei-hallittavat kytkimet

Ei-hallittavat Hirschmannin kytkimet on suunniteltu käytettäväksi vaativissa olosuhteissa, ja niissä on tarvittavat sertifikaatit erilaisiin tarkoituksiin.

Kytkimet käyvät erilaisiin sovelluksiin kuten kenttätason teollisiin verkkoihin ja pienempiin ratkaisuihin.

Tutustu tarkemmin tuotteisiin:

Etä- ja paikallisverkon tietoturvaratkaisut

Esittelemme webinaarissa Belden Hirschmannin etä- ja paikallisverkon uusimpia tietoturvaratkaisuja ja kerromme kuinka pitää yhteydet turvallisina paikallisissa ja etäkäyttöverkoissa.
Puhuja: Mats Johannesson, Field Application Engineer, Belden Hirschmann

Teollisuuden sovellusten kyberturvallisuus: Tietoverkot

Oikealla tietoturvaratkaisulla varmistetaan, että vain valtuutetuilla työntekijöillä on pääsy arkaluonteisiin laitteisiin ja tietoihin, sekä eliminoidaan tahalliset ja inhimilliset käyttöhäiriöt.
Tässä webinaaritallenteessa kuulet erilaisista tavoista turvata tietoverkot.

Suojauslaitteiden turvallinen käyttö

Cyber Security webinaarisarjan kolmas osa keskittyy suojauslaitteiden, kuten kytkinten, reitittimien ja palomuurien turvalliseen käyttöön. Webinaarissa kuulet, mitkä turvallisuusuhat liittyvät tietoverkkojen erilaisiin laitteisiin ja kuinka valittujen verkkolaitteiden kokoonpanot voidaan suojata.

Teollisuuden langattomat tuoteratkaisut

Hirschmann teollisuuden langattomat ratkaisut Beldeniltä

Nykypäivän langattomat teolliset ratkaisut voivat muuttaa liiketoimintaa. Voit parantaa verkkosi turvallisuutta ja vähentää seisokkeja, sekä niihin kuluvaa aikaa. Voit integroida langattomia ja langallisia komponentteja parantaaksesi järjestelmän yleistä hallintaa ja tehokkuutta.

Beldenin teolliseen langattomaan tuoteperheeseen kuuluu laaja valikoima tukiasemia/asiakkaita, WLAN-ohjain ja antennit, jotka toimivat saumattomasti yhdessä. maksimaalisen liikkuvuuden, joustavuuden ja verkon käytettävyyden takaamiseksi.

Belden-hirschmann Langaton Lan teollisuuden tietoturva

Langaton LAN

Nykypäivän teollisuus tarvitsee parempia langattomia yhteyksiä. Belden Hirschmann tuotteet on räätälöity korkeimpaan mahdolliseen tietoturvaan ja maksimaaliseen käytettävyyteen.

Räätälöidyt ratkaisut: Päätä itse toiminnoista, protokollista, WLAN- ja Ethernet-porteista, liitännöistä, virtalähteestä, asennuskonseptista ja sertifioinnista

Belden Teolliuuden reitittimet

Reitittimet & WAN

Teollisuusympäristöissä, joissa luotettavuus, joustavuus ja turvalliset järjestelmät ovat kriittisiä, Beldenin reitittimet tarjoavat yksinkertaistetun ratkaisun, jossa on suorituskyky ja turvallisuus yhdessä tuotteessa.

IEC 61850 -standardin mukaiset reitittimet ovat ihanteellisia suuriin sähköasemiin tai vastaaviin sovelluksiin, joissa vaaditaan kovuutta, suorituskykyä, turvallisuutta, palvelun laatua ja erilaisia protokollia.

Hirschmann OWL Teollisuuden matkapuhelinreitittimet teollisuuden tietoturva

Matkapuhelinreitittimet

Hirschmann OWL -perhe matkapuhelinreitittimiä ja yhdyskäytäviä tarjoaa nopean langattoman yhteyden ja turvallisen etäyhteyden IIoT:n tarpeisiin.

Yhteensopiva matkapuhelintaajuuksien kanssa ympäri maailmaa, OWL-perhe on erityisesti suunniteltu tukemaan seuraavan tason turvallisuutta ja ympärivuorokautista matkapuhelinyhteyttä käytännössä missä tahansa ympäristössä.

Belden teollisuuden tietoturvan langattomat tarvikkeet ja antennit

Oheistarvikkeet

Jokainen langattoman verkon käyttöönotto on ainutlaatuinen. Hirschmann tarjoaa laajan valikoiman tehokkaita langattomia lisävarusteita ja antenneja, jotka vastaavat yksilöllisiä käyttötarpeitasi. Ne sopivat erikokoisiin tiloihin, rakennusmateriaaleihin, lähetyspisteiden väliseen etäisyyteen ja fyysisiin esteisiin. Hirschmann Wireless -lisävarusteet ovat täydellinen valinta täydentämään teollista langatonta ratkaisuasi.

Verkon valvonta ja hallinta

Turvalliset, luotettavat ja hallittavat verkkoratkaisut

Hirschmann Industrial HiVision ohjelman on suunniteltu hallittujen kytkinpohjaisten verkkojen valvontaan ml. Hirschmann ja GarrettCom tietoverkot. Lisäksi MultiConfig toiminto mahdollistaa useiden verkon pisteiden konfiguroinnin samanaikaisesti nopeasti ja helposti.

Kaikki verkkorakenteen päätelaitteet, joissa on SNMP-tuki, voidaan integroida HiVision ohjelmistoon, tukien mm. laitekohtaisia ​​ominaisuuksia ja parantaen turvallisuutta sekä vähentäen riskiä verkon ylläpidossa. MultiConfig käytössä samat parametrit voidaan konfiguroida samanaikaisesti useille laitteille sekä verkon toimiessa että myöhemmin aktivoituna.

Verkkotopologia tunnistuu automaattisesti ja tarkasti visualisoituna. Myös hallitsemattomat kytkimet ja portit näkyvät verkkotopologiassa. Uusi turvallisuuslukitus ominaisuus mahdollistaa tehokkaan ja yksinkertaisen tietoturvan käyttöönoton.

Ratkaisut teollisuuden tiedonsiirtoon

Prosoft (Belden konserni) on erikoistunut automaation väylä- ja tietoliikennetuotteisiin – erilaiset väyläkortit ja langaton tiedonsiirto. Eri protokollat ja sovelluskohteet. Automaation langattomat tietoverkot. Nopea ja varma tiedonsiirto. Säteilevään WLAN-kaapeliin perustuvat ratkaisut tunneleihin, kaivoksiin ja teollisiin rakennuksiin. Klinkmann auttaa oikeassa ratkaisussa, koulutuksessa ja käyttöönotossa.

Rockwell väyläkortit

Prosoft Technology valmistaa tiedonsiirtoratkaisuja Rockwell Automation® järjestelmiin ml.  ControlLogix®-, CompactLogix™ (L3x, L2x, L1x), SLC™ 500, FLEX® I/O and POINT I/O™ laitteet. Liityntäkortteja yli 40 erilaiseen väylään, käyttäjän ohjelmoitavia kortteja sekä tietoliikenteen hallintaan ja virtausmittaukseen liittyviä kortteja.

Yhdyskäytävät

Erilliset protokollayhdyskäytävät mahdollistavat tiedonsiirron teollisuus- ja kiinteistöautomaation väylien välillä mm. sarjaliikenne, Ethernet, EtherNet/IP, Modbus Plus, Modbus TCP/IP, Profibus, A-B Remote I/O, Hart, Honeywell DE ja Metasys.

Ewon – Automaation ja IoT VPN-reitittimet

Ewon – Automaation ja IoT VPN-reitittimet

Reitittimet eri automaatioprotokollille ja siirtoverkoille. Järjestelmien konfigurointi, raportointi ja ohjaussovellukset. Point-to-point ja internet pohjaiset verkkorakenteet.

Ewon Cosy tietoturvallinen ja helppokäyttöinen VPN etäratkaisu laitevalmistajille. Yhteys laitteeseen juuri silloin kuin sinä sitä tarvitset. Yhteensopiva tunnetuimpien PLC merkkien kanssa.

Ewon Flexy, IIot router monipuolisilla ominaisuuksilla ja rajapinnoilla mahdollistaa tiedonkeruun ja datan puskuroinnin samalla, kun VPN mahdollistaa ohjelmointi ja huoltotoimet. Valmiit hälytys mekanismit, script ja Java ohjelmointi, MQTT ja virtuaalikäyttöliittymä avaavat mahdollisuuksia IIOT ratkaisuihin.

Etäyhteys, silloin kun sitä tarvitset. HMS Cosy ja Flexy tuotteilla saat yhteyden laitteisiisi juuri silloin kun sitä tarvitset maailmanlaajuisesti.

Sisäänrakennetut viestiominaisuudet mahdollistavat tuotannon valvonnan ja ennakoinnin tuotannossa ja häiriötilanteissa.

Asiakastarina: Kemira

Kemira on maailman johtava kestäviä kemikaaliratkaisuja runsaasti vettä käyttäville teollisuudenaloille valmistava yhtiö.

Kemiran yhteistyö Klinkmannin kanssa syntyi tarpeesta kehittää etätoimintaa – ratkaisuna HMS Ewon -etäliityntämodeemit.

Helmholz – verkkojen välinen tietovirta, Ethernet ja Profinet

Helmholz – Automaation VPN-reitittimet

Helmholzin ratkaisut saumatonta verkostojenvälistä tietovirtaa varten. Tilaa säästäviä ja kustannustehokkaita laitteita Ethernet- ja Profinet-verkkoihin vanhoja verkkoja unohtamatta. Turvallisen tiedonsiirron ja helpon konfiguroinnin avulla rakennat luvattomalta käytöltä suojatun automaatioverkon. Pieni jalanjälki ja luja saksalainen muotoilu takaavat järjestelmällesi ammattimaisen ulkomuodon. 

WALL IE – teollinen NAT-yhdyskäytävä/-palomuuri

Turvallista tiedonsiirtoa ja käyttäjäystävällistä konfigurointia– WALL IE suojaa automaatioverkkosi luvattomalta käytöltä. Yksilöllisen konfiguraation ansiosta palomuurin voi helposti mukauttaa kunkin koneverkon vaatimuksiin. NAT-käyttötilassa tietoliikennettä voidaan välittää eri IPv4-verkkojen välillä. Tila mahdollistaa osoitteiden kääntämisen NAT:n välityksellä ja suodattaa liikennettä takana olevan automaatioverkon käytön rajoittamiseksi.

 

FLEXtra PROFINET -kytkin

FLEXtra PROFINET -kytkin yhdistää ohjauksen maailman PROFINETiin vaatimustenmukaisuusluokan B mukaisesti ja IT-maailmaan jopa 1 gigabitin Ethernetillä. 

FLEXtra PROFINET -kytkimellä voidaan verkottaa 100 Mbps:n PROFINET-komponentteja sekä jopa 1 000 Mbps:n Ethernet-tilaajia. Tämä mahdollistaa tiedonsiirron ohjaustasolta ja koneelta yhdellä kytkimellä. Konetason PROFINET-priorisointi on aina taattu. 

Eräs tärkeimmistä PROFINET-kytkimen toiminnoista on PROFINET-sähkeliikenteen priorisointi koneverkossa. Hallittava kytkin pystyy erottelemaan, onko sähke verkkopyyntö, FTP-tiedostosiirto, suoratoisto tai PROFINET-sähke. Jos tiedonsiirtokuorma on suuri, tärkeät sähkeet voidaan priorisoida sähkeiden häviämisen välttämiseksi. GSDML-tiedoston avulla voit integroida kytkimen automaatioympäristöösi normaaliin tapaan. 

Käytännöllinen rakenne ja Ethernet-radioiden älykäs sijoittelu säästää tilaa ohjauskaapissa. Aina selvästi näkyvät tila-LEDit FLEXtra PROFINET -kytkimen päällä mahdollistavat helpon diagnostiikan täydelläkin kaapeloinnilla. 

PN/Modbus TCP-kytkin

PN/ModbusTCP-kytkimellä PROFINET-verkon voi yhdistää ModbusTCP-verkkoon helposti ja vaivattomasti. PN/ModbusTCP-kytkin mahdollistaa tiedonsiirron PROFINET-ohjaimen ja ModbusTCP-verkon laitteiden välillä. Verkon toisella puolella vastaanotetut syötetiedot tulostetaan verkon toiselle puolelle. IO-tiedonsiirto tapahtuu reaaliaikaisesti ja mahdollisimman nopeasti ilman ylimääräisiä käsittelylohkoja.

PROFINET-/ModbusTCP-tiedonsiirron lisäksi PN/ModbusTCP-kytkimen ansiosta käytettävissä on myös MQTT-julkaisija verkon molemmilla puolilla. Tällä tavoin yhdyskäytävän välityksellä siirretyt arvot voidaan jakaa myös MQTT:n välityksellä visualisointijärjestelmiin tai käyttötietojen tallennusjärjestelmiin.

Opto 22 – I/O ratkaisut ja puolijohdereleet

Opto 22 –I/O ratkaisut ja puolijohdereleet

Uuden sukupolven IioT ratkaisu Opto22:lta, EPIC. Laaja skaala ohjelmointimahdollisuuksia, Opton perinteinen Pac, globaalisti tunnettu Codesys tai vaikka Node-red. 

Monipuoliset rajapinnat tunnetuimpiin logiikkamerkkeihin. Integroituna ovat myös Ignition Edgen globaalit mahdollisuudet, mukaanlukien MQTT.

Tutustu menestystarinoihimme

Etkö löytänyt etsimääsi? Anna meille vielä mahdollisuus ja etsi hakusanalla.

Varaa aika asiantuntijan kanssa

Täytä yhteystiedot ja valitse päivämäärä.

Opas IT/OT tietoverkon rakentamiseen

Pääset lataamaan oppaan täyttämällä lomakkeen