Tulevaisuuden älykäs teollisuus

Rockwell Automation ja Klinkmann tarjoavat täyden valikoiman palveluja ja tuotteita tulevaisuuden älykkään tehtaan rakentamiseen. Kyse ei ole pelkästä teknologian hankinnasta, vaan luotettavan digitalisaatiokumppanin löytämisestä.

Rockwell Automation -ratkaisut optimoivat tuottavuutta, laatua ja turvallisuutta

Älykäs valmistus ja digitaalinen muutos tarkoittaa laitteiden yhdistämistä koneisiin, järjestelmiin ja lopulta koko yrityksen infrastruktuuriin. Se tarkoittaa myös parempaa riskien hallintaa. Lisäksi älykkään valmistuksen ansiosta voidaan paremmin suojata asiakastietoja, immateriaalioikeuksia, resursseja, työntekijöitä ja ympäristöä.

Klinkmannin asiantuntemuksen ja kumppanien ansiosta saat käyttöösi ainutlaatuisen ymmärryksen IT-ratkaisujen, koneiden, laitteiden ja prosessien integraatiosta. Klinkmann auttaa sinua sekä onnistumaan digitaalisessa muutoksessa, että älykkäämmän ja turvallisemman infrastruktuurin rakentamisessa.

Rockwell Automation – Älykäs tuotanto
Rockwell Automation Taajuusmuuttajat
Taajuusmuuttajat

PowerFlex

Rockwell Automation tuoteperheestä löytyvät ratkaisut niin pienjännite- kuin keskijännitetaajuusmuuttajien tarpeeseen.

PowerFlex tuoteperhe ei ainoastaan pidä tuotantoasi liikkeessä: se valvoo moottorisi kuntoa ja auttaa ennakoimaan huoltotarpeet, jotta varmistat parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

Rockwell Automation Kinetix -tuoteperhe
Liikkeenohjaus

Kinetix

Kinetix-tuoteperheen servokäytöt ja -moottorit, lineaariset toimilaitteet ja anturit mahdollistavat älykkään ja skaalautuvan liikkeenohjauksen. 

Rakennat sitten pieniä itsenäisiä koneita tai laajoja ja monimutkaisia järjestelmiä, Allen Bradleyn Kinetix-liikkeenohjaustuotteet auttavat tavoitteidesi saavuttamisessa.

 

Rockwell Automation pehmo- ja pienjännitekäynnistimet
Pehmo- ja pienjännitekäynnistimet

Motor Starters

Rockwell Automationilta löytyy useita käynnistin vaihtoehtoja älykkääseen koneeseen, laitteeseen tai tuotantolinjaan.

Rakennat sitten pieniä itsenäisiä koneita tai laajoja ja monimutkaisia järjestelmiä, Allen Bradleyn pehmo- ja pienjännitekäynnistimistä löytyy varmasti oikea ratkaisu.

Rockwell Automation teollisuuden kunnonvalvonta
Kunnonvalvonta

Condition Monitoring

Koneiden reaaliaikainen seuranta mahdollistaa älykkään valmistuksen.

Hajautettu koneen kunnonvalvontajärjestelmä varoittaa käyttäjiä ja voi sammuttaa koneet, kun ne havaitsevat vaarallisia olosuhteita, jotka voivat johtaa merkittäviin vaurioihin tai katastrofaaliseen vikaan.

Rockwell Automation älykkäät turvalaitteet
Älykkäät turvalaitteet

Safety Products

Turvallisuus- ja käyttätietoja hyödyntämällä voit merkittävästi tehostaa turvallisuusvaatimusten noudattamista ja suorituskykyä.

Pääsy turvajärjestelmätietoihin ja niiden muuntaminen merkitykselliseksi tiedoksi parantaa koneiden tuottavuutta ja minimoi käyttökatkot.

Rockwell Automation ohjelmoitavat logiikat
Ohjelmoitavat logiikat

Logix-ohjaimet

Koneesi ytimessä toimivat Logix-ohjausjärjestelmät keräävät ja toimittavat tiedot, joilla tuotantosi pysyy käynnissä. 

Logix mahdollistaa reaaliaikaisten tietojen käytön integroiduilta älylaitteilta, mikä takaa oikean tiedon oikeille ihmisille oikeaan aikaan ja lisää toimintojesi tehokkuutta ja tuottavuutta kokonaisvaltaisesti.

Rockwell Automation IO linkit ja älykkäät sensorit
IO-Link & Ethernet -ratkaisut

Älykkäät sensorit

Älykkäät sensorit antavat kaiken tarpeellisen tiedon kattavaan koneen tai tuotantolinjan valvontaan.

Connected Enterprise -ratkaisun olennaisina osina ovat älykkäät anturit, jotka ovat ensimmäinen askel reaalimaailmasta kohti virtuaalista maailmaa.

IO-Link siirtää dataa anturien ja laitteiden välillä.

Rockwell Automation visualisointi ja HMI
Tuote

Visualisointi ja HMI

Visualisointi- ja HMI-ratkaisut auttavat tuottavuus-, innovaatio- ja globalisaatiotarpeiden huomioinnissa. Portfoliomme tarjoaa johdonmukaisen näkymän ja tuntuman sähköisiin käyttöliittymäpäätteisiin, hajautettuihin asiakas-palvelin-mallin käyttöliittymiin sekä tieto-ohjelmistoihin.

Rockwell Automation ja Allen-Bradley -laitteet ovat älykkään tuotannon ja valmistuksen perusta

Rockwell Automationilta saat kaikki ohjaus ja keskuskomponentit vaativiin laitesovelluksiin silloin, kun komponenttivalintojen pitää täyttää tiukat laatukriteerit ja globaalit hyväksynnät kuten CE, UL, CSA, CCC, RoHS, VDE. Rockwell Automation komponentteja löytyy myös Klinkmann Store -verkkokaupasta >>

Kaikki alkaa napin painalluksella

Älykkäät laitteet ovat entistä älykkäämpien järjestelmien ja koneiden perusta. Ne ovat portti tietoon, jonka avulla reagoit nopeammin, parannat tuottavuuttasi ja aloitat matkasi kohti digitaalista muutosta.

Vähemmän reagointia - enemmän suunnitelmallisuutta

Älylaitteet tuottavat tietoa, jota tarvitset nopeaan päätöksentekoon riippumatta siitä onko kyseessä sitten ongelmakohtien helppo tunnistaminen tai kehittyneemmät ilmoitukset, joilla voit välttää tuotannon keskeytymiseen johtavat ongelmat.

Vähennä ohjelmointiin kuluvaa aikaa 50 %

Koulutuksemme on suunniteltu esittelemään ratkaisuja toiminnan kehittämiseksi – esimerkiksi käyttöönoton ja tuotannon nopeuttamiseksi – riippumatta siitä, missä vaiheessa digitalisaatiota toimintasi on.

Voit myös varata ajan asiantuntijalta, jos haluat keskustella juuri sinun yrityksellesi suunnitelluista koulutuksista.

Rockwell Automation Taajuusmuuttajat
Tuote

PowerFlex-vaihtovirtakäytöt

PowerFlex-käyttöjen tuoteperhe ei ainoastaan pidä tuotantoasi liikkeessä: se auttaa valvomaan moottorisi kuntoa ja tuottaa tiedon, jolla pysyt ennakoimaan huoltotarpeen ja varmistat parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

Rockwell Automation IO linkit ja älykkäät sensorit
Tuote

Älykkäät anturit

Älykkäät anturit antavat kaiken tarpeellisen tiedon kattavaan koneen tai tuotantolinjan tilavalvontaan. Connected Enterprise -ratkaisun olennaisina osina älykkäät anturit ovat ensimmäinen askel reaalimaailmasta kohti virtuaalista maailmaa.

Rockwell Automation älykkäät turvalaitteet
Tuote

Älykkäät turvalaitteet

Turvallisuus- ja käyttätietoja hyödyntämällä voit merkittävästi tehostaa turvallisuusvaatimusten noudattamista ja suorituskykyä. Pääsy turvajärjestelmätietoihin ja niiden muuntaminen merkitykselliseksi tiedoksi parantaa koneiden tuottavuutta ja minimoi käyttökatkot.

Tuote

Liikkeenohjaus

Kinetix-tuoteperheen servokäytöt ja -moottorit, lineaariset toimilaitteet ja anturit mahdollistavat täydellisen, älykkään ja skaalautuvan liikkeenohjauksen. Rakensitpa sitten pieniä itsenäisiä koneita tai laajoja ja monimutkaisia järjestelmiä, Allen Bradleyn Kinetix-liikkeenohjaustuotteet auttavat tavoitteidesi saavuttamisessa.

Rockwell Automation ohjelmoitavat logiikat
Tuote

Logix-ohjaimet

Koneesi ytimessä toimivat Logix-ohjausjärjestelmät keräävät ja toimittavat tiedot, joilla tuotantosi pysyy käynnissä. Logix mahdollistaa reaaliaikaisten tietojen käytön integroiduilta älylaitteilta, mikä takaa oikean näkemyksen oikeille ihmisille oikeaan aikaan ja lisää toimintojesi tehokkuutta ja tuottavuutta kokonaisvaltaisesti.

Rockwell Automation visualisointi ja HMI
Tuote

Visualisointi ja HMI

Visualisointi- ja HMI-ratkaisut auttavat tuottavuus-, innovaatio- ja globalisaatiotarpeiden huomioinnissa. Portfoliomme tarjoaa johdonmukaisen näkymän ja tuntuman sähköisiin käyttöliittymäpäätteisiin, hajautettuihin asiakas-palvelin-mallin käyttöliittymiin sekä tieto-ohjelmistoihin.

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Autamme automaatioinvestointisi suunnittelussa ja toteutuksessa.

Näe koneet kokonaan uudella tavalla

Nykypäivän kilpailuympäristössä tehtaan laitteiston optimaalinen hyödyntäminen on elintärkeää. Parhaiden valmistajien on ajateltava kokonaan uudella tavalla, jos he haluavat optimoida tuottavuuden, laadun ja turvallisuuden. Samalla on tarjottava tarpeenmukaista ja oikea-aikaista näkemystä ja tietoa päätöksentekijöille.

Miksi tarvitsemme älykkäitä koneita ja laitteita?

Eilispäivän ”älykkäät” koneet tuottivat tietoa. Nykypäivän älykkäiden koneiden ja laitteiden on sen sijaan muutettava tiedot näkemyksiksi, joiden avulla voidaan tehdä parempia päätöksiä. Digitaalisia tekniikoita hyödyntävät älykkäät koneet ja laitteet ylittävät ohjauksen, käytön ja huollon perinteiset toimintatavat. 

Digitaaliteknologialla avataan mahdollisuuksia valmistaa parempia koneita ja laitteita, jotka erottuvat kilpailijoistaan asiakkaille merkityksellisellä tavalla:

 • Parempi tuottavuus reaaliaikaisilla tiedoilla.
 • Nopeampi käyttöönotto ja muutostyö
 • Vähemmän suunnittelemattomia käyttökatkoja ennakoivan huollon ansiosta.
 • Turvallinen etäpääsy diagnostiikkaan ja raportointiin.
 • Helpompi koulutus, käyttö ja huolto

Älykkäämmät koneet ja laitteet tuottavat arvoa erottuvuudellaan

Erottuvuus edellyttää tarjonnalta suurempaa älykkyyttä. Digitaalisia tekniikoita hyödyntävät koneet ja laitteet ylittävät ohjauksen, käytön ja huollon perinteiset toimintatavat.

Älykkäät laitteet ovat entistä älykkäämpien järjestelmien ja koneiden perusta.

”Älykkäät” laitteet muodostavan yhteyden verkkoon suoraan tai käyttämällä sen mahdollistavaa tekniikkaa. Oikeasti älykkäät laitteet ovat itsestään ja järjestelmästä tietoisia resursseja, jotka hankkivat ja käsittelevät tietoa ja valvovat laitteiston tilaa ja raportoivat siitä – esimerkiksi energian käytöstä ja itsediagnostiikasta.

Verkottuneet älykkäät laitteet parantavat suorituskykyä jakamalla tärkeitä järjestelmäominaisuuksia ja tekemällä yhteistyötä tavanomaisten ohjelmistotyökalujen ja -liittymien avulla.

Asianmukaisilla älylaitteilla laitteistosi pystyy tuottamaan tietoa ja oivalluksia, jotka tukevat ennakoivampaa lähestymistapaa laitteiston suorituskykyyn ja kunnossapitoon.

Kuinka voit ylittää digitaaliset odotukset?

Uudella transformatiivisella teknologialla älykkäät koneesi voivat jakaa sisältöä aiemmin ja useammin. Pysymällä yhteydessä toisiin sovelluksiin koko yrityksessä ja sen ulkopuolella ne tuottavat arvoa jatkuvasti.

Ratkaisevaa on liitettävyys – ja virtuaalisen maailman tehon haltuunotto. Älykäs laitteisto pystyy kumpaankin. Se tukee sekä asiakkaidesi että oman yrityksesi digitaalista taivalta.

Yhteistyöhön kykenevällä suunnitteluohjelmistolla voit ottaa valmistajat mukaan laitteiden suunnitteluun alusta alkaen ja toteuttaa muutoksia nopeasti.

 • Emuloi koneiden toimintaa ja herätä koneesi eloon dynaamisella digitaalisella kaksosella, jolloin voit testata ”mitä jos” -tapahtumakulkuja riskittömästi.
 • Nopeuta työtä paikan päällä validoimalla suunnittelemasi mallit ja ottamalla laitteet käyttöön virtuaalisesti.
 • Tarjoa asiantuntijatukea etäältä reaaliajassa – vähennä viiveitä, käyntejä paikan päällä ja kuluja.
 • Mahdollista nopeampi ja tarvelähtöisempi valmistusvaste toimitusketjun, sähköisen kaupankäynnin portaalien ja tuotannonohjausjärjestelmien tiiviimmällä integroinnilla.

Paranna tuottavuutta ja turvallisuutta älykkäillä koneturvallisuusratkaisuilla

Paranna tuottavuutta ja turvallisuutta älykkäillä koneturvallisuusratkaisuilla

Kuvittele koneturvallisuus, joka oikeasti parantaa tuottavuutta ja liiketoiminnan suorituskykyä. Älykkäiden laitteiden mahdollistama kokonaisvaltainen lähestymistapa koneiden turvallisuuteen parantaa yritysten laitteiston kokonaistehokkuutta (Overall Equipment Effectiveness,OEE) merkittävästi. 

Tätä lähestymistapaa käyttävillä yrityksillä on vähemmän suunnittelemattomia käyttökatkoja, ja henkilövahinkojen määrä on yli puolet keskimääräistä vähäisempi. Oli kyse koneiden rakentamisesta tai käytöstä, älykäs turvallisuus kääntyy suoraan paremmaksi tuottavuudeksi ja henkilöstön turvallisuudeksi.

Integroitu turvallisuus koneohjauksessa

Rockwell Automationin innovatiivisien ja integroitujen turvaratkaisujen avulla saadaan tehokas henkilösuojaus yhdistymään maksimaaliseen laitteiden tehokkuuteen. Allen-Bradley turvatuotteiden valikoima on markkinoiden laajin sisältäen tuotteet yksittäisistä turvakomponenteista kuten releet, lukot, anturit, aina integroituihin turva-automaatiojärjestelmiin.

Integroitu Safety hajautetaan Ethernet/IP väyläteknologialla IO-yksiköille, taajuusmuuttajille, servokäytöille, turvavaloverhoille, turvaskannereille sekä patentoidulla GuardLink väyläteknologialla aina yksittäiselle turvalukolle asti siten, että täydellinen diagnostiikka operaatorille säilyy.

Integroitu Safety teknologia on TUV-sertifioitua ja mahdollistaa jopa SIL3, Cat.4, PLe tason ratkaisut.

Älykkäät ominaisuudet koneturvallisuudessa mahdollistavat loppukäyttäjille uudenlaista tehokkuutta, parantavat tuotteiden laatua ja lisäävät toimintojen reagointikykyä. Tuloksena on seisokkiaikojen väheneminen ja resurssien tehokkaampi hyödyntäminen. 

Älykästä turvallisuutta ajoitetuilla seisokeilla
Anturitoiminnot ja liike
Moottorinohjauksen tila ja diagnostiikka

Fokusoidut älykkään turvallisuuden tuotteet

450L-E GuardShield™ -POC-turvavaloverhot

Suojaa sormet ja kädet 450L-E GuardShield™ -POC-turvavaloverhoilla. Kutakin lähetin-vastaanotinta voi käyttää sekä lähettimenä että vastaanottimena plug-in-moduulin välityksellä. 450L-E:ssä on nyt enemmän toiminnallisuuksia, mukaan lukien sammutus ja mykistys, sekä EtherNet/IP-liitettävyys (myytävänä alkaen tammikuusta 2021), jotka mahdollistavat älykkään turvallisuuden verkottuneessa yrityksessä.

440G-MZ-suojalukituskytkin

Turvallisuus on ratkaisevan tärkeää, kun työalueella on robotteja, liikkuvia laitteita tai aitojen ja ovien takana olevia koneita. 440G-MZ-suojalukituskytkimemme ovat älykäs ratkaisu, jonka sulautettu GuardLink®-tekniikka auttaa suojaamaan työntekijät parantaen samalla tehokkuutta reaaliaikaisilla tiedoilla ja diagnostiikalla.

Sähkömagneettinen lukituskytkin 440G-EZ

Suojaa työntekijät, koneet ja ympäristö uudella sähkömagneettisella Guardmaster® 440G-EZ -lukituskytkimellä. Tämä turvakytkin mahdollistaa suojaovien fyysisen lukituksen ja estää pääsyn vaaran paikkoihin, kun oleskelu ei ole alueella turvallista. Sertifioitu turvakytkin sopii käytettäväksi kaiken tyyppisiin suojaoviin ja takaa korkeimman mahdollisen turvallisuustason.

Koneturvallisuuden periaatteet

Tarjoamme koneturvallisuuden periaatteisiin, asianmukaisiin standardeihin sekä turvallisuuden toteuttamismenetelmiin liittyvää neuvontaa. Koneturvallisuuskirjamme sisältää lisää tietoa ISO 13849-1-standardista sovellusesimerkein ja suorituskykylaskelmin. Ota selvää, kuinka voit välttää suunnittelemattomia käyttökatkoja ja vähentää henkilövahinkojen määrän alle puoleen keskimääräisestä.

Yrityksesi käyttöjärjestelmä

Teolliset ohjausjärjestelmät hallitsevat laitoksesi laitteiston toimintaa, tarjoavat tuotantoa ja laitteistoa koskevia tietoja niiden käytöstä, kunnossapidosta ja hallinnasta vastaaville tahoille ja toimivat tuotannon analysoinnin ja koordinoinnin alustana koko yrityksessä. Ne käsittävät kaiken huoltotarpeita ennakoivista laitteista aina tuottavuutta optimoiviin turvallisuusjärjestelmiin ja tuottavat oivalluksia oikealla hetkellä ja oikeassa paikassa.

Dynaaminen digitaalinen kaksonen

Herätä mekaaniset suunnittelumallisi eloon digitaalisesti
 • Laajenna mahdollisuuksia koneidesi suunnittelun ja suorituskyvyn saralla luomalla digitaalisia kaksosia Emulate3D™-ohjelmistolla.
 • Tutustu koneesi toimintaan ennen osien tilaamista.
 • Löydä ohjauksen ongelmakohdat käymättä paikan päällä.
 • Vie henkilöstösi virtuaalimaailmaan, missä he voivat harjoitella järjestelmien käyttöä seurauksitta, ennakoida tulevaa suorituskykyä sekä simuloida linjanvaihtoja.

Uusi visio koneen elinkaaresta

4 vaihetta ratkaista haasteet nopeammin ja helpommin digitaalisen kaksosen avulla

Koneen elinkaareen mahtuu paljon jossittelun aiheita. Kunpa vain olisit tiennyt ennen koneen rakentamista, että kuljetin tai täyttölaite oli hieman reitiltä sivussa. Kunpa vain olisit tiennyt ohjauksen integraatio-ongelmista ennen kuljettamista paikan päälle. Kunpa tuotannon siirtymä olisi ollut sujuvampi.

Emulate3D-ohjelmiston avulla voit ratkaista mainitun kaltaisia koneen elinkaareen liittyviä haasteita digitaalisessa maailmassa ennen kuin jälkiviisaus valtaa mielen todellisuudessa. Tämän ohjelmiston avulla:

1. Voit rakentaa parempia järjestelmiä

Kuvasi suunnitteluprosessin mahdollisuuksista laajenee. Virtuaalisilla malleilla ja prototyypeillä voit suunnitella koneesi viimeistä piirtoa myöten digitaalisessa maailmassa ennen niiden rakentamista todellisuudessa.

3. Voit luottaa käyttöönoton onnistumiseen

Voit jättää hyvästit ikäville viime hetken yllätyksille ja muutoksille. Virtuaalisella käyttöönotolla voit liittää koneesi ohjausjärjestelmään aiemmin, mikä mahdollistaa logiikkaohjaukseen tai Sekvensointiin liittyvien ongelmien ratkaisemisen paikan päällä käymättä.

2. Kehitä käyttäjien taitoja

Vähennä riskiä ja kehitä osaamista kouluttamalla työntekijöitä virtuaalisessa ympäristössä. Kouluta heidät realistissa olosuhteissa simuloimalla skenaarioita ja järjestämällä vikatiloja digitaalisessa järjestelmässä.

4. Paranna tuotantoa

Ratkaise reaalimaailman tuotantohaasteet digitaalisessa maailmassa, jossa virheet maksavat paljon vähemmän. Voit esimerkiksi kokeilla reaaliaikaisella 3D-simuloinilla, millä kokoonpanomuutoksilla voit optimoida uuden tuotteen tuotantokapasiteetin. Voit myös esimerkiksi auttaa teknikkoa korjaamaan laitteen nopeammin.

Emulate 3D -ohjelmisto on enemmän kuin digitaalinen kaksonen

Prosessinohjaus nykyaikaisella hajautetulla ohjausjärjestelmällä Rockwell Automationilta

Laitoksenlaajuinen, skaalautuva ja yksittäisestä liikuteltavasta prosessijärjestelmästä laajoihin toimintoihin ulottuva prosessinohjaus tuottaa käyttökelpoista tietoa tietoperustaiseen päätöksentekoon koko yrityksessä.

Lue lisää siitä, miten tämä nykyaikainen hajautetun ohjausjärjestelmän toteutustapa ja sen uudet työnkulut, ohjaimet ja saatavuusominaisuudet virtaviivaistavat projekteja ja vähentävät suunnittelutyön tarvetta.

Tutustu menestystarinoihimme

SMART Starts Here eBook

Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen

Varaa aika asiantuntijan kanssa

Täytä yhteystiedot ja valitse päivämäärä.

SMART Systems eBook

Your smart manufacturing journey starts here
Pääset lataamaan e-bookin täyttämällä lomakkeen